Soep
Bloemkoolsoep met rauwe ham
- • Soep
- • 4 personen
- • 153 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 plakken rauwe ham, in dunne reepjes
- • 4 groentebouillonblokjes
- • 1 kleine bloemkool, stronk verwijderd en grof gesneden
- • 50 g walnoten, grof gehakt
- • Klontje boter
- • Scheutje olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Smelt een klontje boter in een grote pan en bak hierin de stukjes bloemkool op laag vuur ca. 5 minuten.
- Giet 2 liter water erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met de groentebouillonblokjes en zet het vuur laag. Laat de bloemkool zachtjes gaar worden.
- Rooster intussen de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Haal eruit en bak daarna de reepjes ham in een beetje olie een paar minuten in dezelfde pan. Zet opzij.
- Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommetjes en garneer met noten en ham.
Boodschappen lijst
- Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Rauwe ham
4,29 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!