Bloemkool in kikkererwten-abrikozensaus
Bloemkool in kikkererwten-abrikozensaus

Hoofdgerecht

Bloemkool in kikkererwten-abrikozensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g bloemkoolroosjes
280 g bulgur, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
200 g kikkererwten (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
100 g gedroogde abrikozen
2 uien, gesnipperd
3 el peterselie, grof gehakt
2 el plantaardige olie
½ el gemalen kurkuma
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten gaar. Giet af maar schenk een beetje van het kookwater in een schaaltje over de abrikozen en laat ze even wellen.
  2. Pureer de abrikozen daarna met het water glad (blender of staafmixer).
  3. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de uien glazig in ca. 3 minuten. Doe de kurkuma erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten en de gepureerde abrikozen toe en kook ca. 5 minuten door totdat de saus de gewenste dikte heeft. Warm in de laatste minuten de bloemkool mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer met bulgur en garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.