Hoofdgerecht
Bloemkool in kikkererwten-abrikozensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 435 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloemkoolroosjes
- • 280 g bulgur, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 200 g kikkererwten (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 100 g gedroogde abrikozen
- • 2 uien, gesnipperd
- • 3 el peterselie, grof gehakt
- • 2 el plantaardige olie
- • ½ el gemalen kurkuma
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten gaar. Giet af maar schenk een beetje van het kookwater in een schaaltje over de abrikozen en laat ze even wellen.
- Pureer de abrikozen daarna met het water glad (blender of staafmixer).
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de uien glazig in ca. 3 minuten. Doe de kurkuma erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten en de gepureerde abrikozen toe en kook ca. 5 minuten door totdat de saus de gewenste dikte heeft. Warm in de laatste minuten de bloemkool mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met bulgur en garneer met peterselie.
Boodschappen lijst
- Bloemkoolroosjes
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,49 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren bulghur
2,19 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!