Biet & wortelsalade met citroendressing
Biet & wortelsalade met citroendressing

Lunch

Biet & wortelsalade met citroendressing

  • Lunch
  • 4 personen
  • 308 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SALADE:
75 g rucola
50 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
8 radijsjes, in dunne plakjes
2 winterpenen, in linten
2 chioggia bieten, in dunne plakjes
CITROENVINAIGRETTE:
75 ml olijfolie
3 bosui, in ringetjes
1 citroen, daarvan de rasp (1 tl) + sap (3 el)
2 el honing of ahornsiroop
2 tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng de bosui met de olijfolie, honing/ahornsiroop, mosterd, citroenrasp en -sap met de staafmixer tot een grove vinaigrette.
  2. Hussel de wortellinten met de plakjes biet, radijs en rucola. Druppel er voor het serveren wat van de dressing over en garneer met de amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.