Lunch
Biet & wortelsalade met citroendressing
- • Lunch
- • 4 personen
- • 308 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 75 g rucola
- • 50 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
- • 8 radijsjes, in dunne plakjes
- • 2 winterpenen, in linten
- • 2 chioggia bieten, in dunne plakjes
- • CITROENVINAIGRETTE:
- • 75 ml olijfolie
- • 3 bosui, in ringetjes
- • 1 citroen, daarvan de rasp (1 tl) + sap (3 el)
- • 2 el honing of ahornsiroop
- • 2 tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng de bosui met de olijfolie, honing/ahornsiroop, mosterd, citroenrasp en -sap met de staafmixer tot een grove vinaigrette.
- Hussel de wortellinten met de plakjes biet, radijs en rucola. Druppel er voor het serveren wat van de dressing over en garneer met de amandelen.
Boodschappen lijst
- Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Bietenmix
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!