19 jan. 2024

De edamameboontjes winnen 2e prijs en Publieksprijs bij Biologisch product van het jaar!

img

De onlangs geïntroduceerde Luna E Terra edamameboontjes zijn dubbel in de prijzen gevallen bij de Biologisch product van het jaar verkiezing. Zowel de 2e prijs van de vakjury als de Publieksprijs werden toegekend aan de edamameboontjes van onze bekende telers.

De Publieksprijs komt voort uit de online verkiezing waarbij consumenten konden stemmen op hun favoriete genomineerde biologische producten. Daaruit bleek dat de biodynamische edamameboontjes de meeste stemmen had gekregen en daarmee de Publieksprijs won. Ellen Nicolaes (Brand Manager) en Hilde Weijs (Category Manager) mochten de prijs in ontvangst nemen. "We zijn heel trots dat we de Publieksprijs hebben gewonnen! Deze prijs bewijst dat consumenten het samenwerken met vaste telers aan een korte en transparante keten waarderen én dat ze daaraan bij willen dragen."

Naast de Publieksprijs mocht ook de 2e prijs van de vakjury in ontvangst worden genomen. Zij spraken lovende woorden: "Het is heel bijzonder dat het lukt om dit soort producten in Nederland te maken, zelfs Demeter! Dit gaat enorm helpen bij de problematiek die op dit moment in Nederland speelt. Als we kijken naar de proteïne die het levert en de bijdrage aan de bodemkwaliteit is het fantastisch."

Biodynamische groenten uit een korte keten
In ons vriesschap vind je sinds kort Demeter-groenten, afkomstig van onze bekende telers. Lokaal verwerkt en snel ingevroren, voor het behoud van de voedingsstoffen. We weten nu dus ook precies van wie wat afkomstig is en dat vertellen we je graag: op iedere verpakking staat het gezicht van één van de telers van het product en een QR-code die verwijst naar zijn of haar verhaal. Zo'n korte en transparante keten, daar zijn we echt trots op! Want echt lekker eten komt uit een korte keten.

Meer over de biodynamische groenten van Luna e Terra