Zuurkoolkroketjes
Zuurkoolkroketjes

Tussendoor

Zuurkoolkroketjes

  • Tussendoor
  • 8 personen
  • 236 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kruimige aardappelen, geschild en in kleine stukjes
400 g zuurkool, hel klein gesneden
2 eieren, losgeklopt
Bordje paneermeel
Bordje bloem
Klontje boter
Snufje chilipoeder
Snufje gemalen nootmuskaat
Zout
Frituurolie
Mosterd, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Leg de aardappelen en zuurkool samen in een pan en giet er water op. Laat alles zachtjes gaarstoven.
  2. Giet af, voeg een klontje boter, een snuf zout en de specerijen toe en stamp alles goed door elkaar. Warm nog even door. Laat in de koeling helemaal afkoelen en opstijven, liefst een hele nacht.
  3. Doe eieren, bloem en paneermeel ieder in een apart diep bord.
  4. Maak met je handen mooie kroketjes van het zuurkoolmengsel en rol door de bloem. Rol de kroketjes daarna nog een keer door het ei en het paneermeel.
  5. Verhit de olie tot 180℃ en bak de kroketjes in porties krokant en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer er mosterd bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Vitamine K tegen verkoudheid! Over de gezondheidsvoordelen van vitamine K hoor je niet veel. Toch is deze belangrijk bij de preventie van aderverkalking, bleek na vele jaren onderzoek. Bovendien is de combinatie van vitamine A, D en K een krachtige mix voor sterke botten en om verkoudheid buiten de deur te houden. Laat zuurkool nu bomvol vitamine K zitten!