Zoete aardappelsoep met kip
Zoete aardappelsoep met kip

Soep

Zoete aardappelsoep met kip

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

750 g zoete aardappels, geschild en in blokjes
500 g spinazie, gewassen en gedroogd
250 g kipfilet, in stukjes
2 kippenbouillonblokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 cm gember, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
½ rode peper, zonder zaadlijsten kleingesneden
Scheutje kokosmelk
2 el olijfolie
1 el koriander, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verhit in een soeppan 1 eetl. olijfolie en fruit hierin ui, gember en knoflook zacht. Giet er ½ liter water bij en kook hierin de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Pureer helemaal glad met een staafmixer.
  3. Voeg nogmaals ½ liter water toe, samen met de bouillonblokjes en de chilipeper. Roer goed door, breng aan de kook en kook hierin de kipfilet gaar in ongeveer 5 minuten.
  4. Slink ondertussen de spinazie al omscheppend in een grote pan in 1 eetl. olijfolie.
  5. Breng de soep op smaak met kokosmelk. Serveer met de spinazie erop en wat koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Women.