Zelfgemaakte granola
Zelfgemaakte granola

Ontbijt

Zelfgemaakte granola

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g 4-korenvlokken
100 g zonnebloempitten
100 g kokosolie
75 g vloeibare honing
75 g pecannoten
60 g gula java cacao
50 g volkorenmeel, gezeefd
1-4 tl zeezout

BEreidings wijze

  1. erwarm de oven voor op 150°C. Hak de pecannoten grof en meng de 4-korenvlokken, meel, zonnepitten, pecannoten, gula java en zout in een schaal door elkaar. Verwarm in een pannetje de kokosolie tot vloeibaar en meng de honing er doorheen. Giet dit mengsel door de vlokken en hussel goed. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verdeel het mengsel erover. Bak de granola krokant in 30 tot 35 minuten. Schep het mengsel tijdens het bakken iedere 10 minuten om. Laat de granola buiten de oven op de bakplaat afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht verpakking of een weckpot.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: Voor een tarwe- en glutenvrije variant gebruik je havervlokken van Lieke is vrij en Bioculinair boekweitmeel.