Zalm met lamsoren en papillotte
Zalm met lamsoren en papillotte

Hoofdgerecht

Zalm met lamsoren en papillotte

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 525 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g verse sockeye zalm (2 stukken)
100 ml witte wijn
50 g lamsoren
40 g boter, in 2 klontjes
½ citroen, in 4 plakjes
1 el dille
Ook nodig: 2 flinke stukken aluminiumfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C met een lege ovenschaal erin (of de BBQ).
  2. Vouw beide stukken aluminiumfolie dubbel. Verdeel de lamsoren in twee porties en leg op elk folietje een hoopje lamsoren. Leg de zalm erop en verdeel de citroenplakjes en dille erover. Leg op ieder stuk zalm een klontje boter en giet dan de witte wijn erover.
  3. Vouw de twee pakketjes goed dicht zodat er geen vocht uit kan ontsnappen en plaats de pakketjes in de ovenschaal of op het BBQ-rooster. Laat zo ca. 10 minuten garen. Maak na het garen de pakketjes open en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.