Witte bonenschotel met worst en andijvie
Witte bonenschotel met worst en andijvie

Hoofdgerecht

Witte bonenschotel met worst en andijvie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 464 kcal / portie

Ingrediënten lijst

720 g witte bonen (pot)
500 ml kippenbouillon
100 g Pecorino Romano, vers geraspt
6 verse worstjes (ca. 600 g), in dikke plakjes
4 grote tenen knoflook, fijngehakt
1 grote krop andijvie, gewassen, gedroogd en in brede repen
3 el olijfolie
½ el venkelzaad
½ tl gemalen cayennepeper
½ tl gemalen nootmuskaat
Handvol peterselie, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een ovenvaste, grote, zware pan en bak de plakken worst met het venkelzaad, de cayennepeper en nootmuskaat op niet te hoog vuur rondom bruin, ca. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
  2. Verwarm de oven voor op 175℃.
  3. Fruit de knoflook mee met de worst en voeg daarna de uitgelekte bonen toe. Bak alles enkele minuten op hoog vuur en blus dan af met de kippenbouillon. Roer door en voeg peterselie en zout en peper toe.
  4. Schep de andijvie door de bonenschotel en kook nog eens 4 tot 5 minuten zachtjes door. Bestrooi met wat pecorino en sudder geurig en gaar in de oven met het deksel schuin op de pan.
  5. Serveer met brood of grove pasta en de rest van de kaas.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst