Volkorenbrood met tonijnsalade
Volkorenbrood met tonijnsalade

Lunch

Volkorenbrood met tonijnsalade

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 volkoren boterhammen
1 blikje tonijn
1 tomaat, in plakjes
1 appel, in dunne schijfjes
1 rode ui, de helft gesnipperd en helft in dunne ringen
½ komkommer, in halve plakjes
1 el mayonaise
1 el olijfolie
1 el ongezoete ketchup
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak met de tonijn, mayo, ketchup, ½ eetlepel olijfolie, de gesnipperde rode ui en peper en zout een smeuïge tonijnsalade. Beleg hier twee boterhammen mee. Top met rode uiringen en appel.
  2. Leg de andere boterham erop en snijd schuin door.
  3. Meng de tomaat en komkommer, bestrooi met zout en peper en een beetje olijfolie. Eet bij de sandwiches.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021