Vijgenrepen
Vijgenrepen

Bakken

Vijgenrepen

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g havermout
125 g gedroogde vijgen, harde steeltjes verwijderd
100 g zonnebloempitten
75 g goj bessen of gedroogde cranberry's
75 g pecan noten, evt. grof gehakt
3 grote of 4 medium eieren
1 citroen, sap en rasp
1 el kokosrasp
1 el kokosolie

BEreidings wijze

  1. Week de vijgen en gojibessen (of cranberry’s) ruim een half uur in een laagje water zodat ze net onder staan. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Giet ¾ van het weekwater weg. Pureer de vijgen en gojibessen met de rest van het water in een blender of met de staafmixer. Voeg havermout (of amandelmeel) en zonnebloempitten toe en maak alles fijn op de laagste stand. Doe het mengsel in een kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg eventueel nog wat extra zonnebloempitten toe.
  3. Schep alles op bakpapier op een bakplaat en spreid uit tot een plaatkoek van ongeveer 1½ cm dik. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in repen of vormpjes naar keuze.

Boodschappen lijst

  • product
    Kokosrasp

    2,59 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gojibessen

    3,99 100 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Vijgen

    4,69 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Havermout

    1,89 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Zonnebloempitten

    1,59 250 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.