Bakken
Vijgenrepen
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g havermout
- • 125 g gedroogde vijgen, harde steeltjes verwijderd
- • 100 g zonnebloempitten
- • 75 g goj bessen of gedroogde cranberry's
- • 75 g pecan noten, evt. grof gehakt
- • 3 grote of 4 medium eieren
- • 1 citroen, sap en rasp
- • 1 el kokosrasp
- • 1 el kokosolie
BEreidings wijze
- Week de vijgen en gojibessen (of cranberry’s) ruim een half uur in een laagje water zodat ze net onder staan. Verwarm de oven voor op 140°C.
- Giet ¾ van het weekwater weg. Pureer de vijgen en gojibessen met de rest van het water in een blender of met de staafmixer. Voeg havermout (of amandelmeel) en zonnebloempitten toe en maak alles fijn op de laagste stand. Doe het mengsel in een kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg eventueel nog wat extra zonnebloempitten toe.
- Schep alles op bakpapier op een bakplaat en spreid uit tot een plaatkoek van ongeveer 1½ cm dik. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in repen of vormpjes naar keuze.
Boodschappen lijst
- Kokosrasp
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Gojibessen
3,99 100 GRAM
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Vijgen
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!