Snijd het witte gedeelte van de venkel in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken naast elkaar in een hapjespan en schenk er zoveel amandeldrink bij tot ze net niet onder staan (ca. 250-300 ml). Leg het takje rozemarijn erbij, breng aan de kook en laat de venkel in ca.10-15 minuten zacht worden. Laat daarna uitlekken en wat afkoelen in een vergiet.
Snijd ondertussen het groene gedeelte van de venkel in hele dunne ringetjes en doe in een schaaltje. Houd het loof apart. Voeg het citroensap, de rasp en een scheutje olie toe aan de groene venkel. Snijd de peer in hele dunne partjes.
Serveer de witte venkel met de peer, groene venkel, het loof, amandelen en rozemarijn. Bestrooi naar wens met gemalen zout en peper.
Tips
Bron: Lekker Weten Winter 2020
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Snijd het witte gedeelte van de venkel in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken naast elkaar in een hapjespan en schenk er zoveel amandeldrink bij tot ze net niet onder staan (ca. 250-300 ml). Leg het takje rozemarijn erbij, breng aan de kook en laat de venkel in ca.10-15 minuten zacht worden. Laat daarna uitlekken en wat afkoelen in een vergiet.
Snijd ondertussen het groene gedeelte van de venkel in hele dunne ringetjes en doe in een schaaltje. Houd het loof apart. Voeg het citroensap, de rasp en een scheutje olie toe aan de groene venkel. Snijd de peer in hele dunne partjes.
Serveer de witte venkel met de peer, groene venkel, het loof, amandelen en rozemarijn. Bestrooi naar wens met gemalen zout en peper.