Vegan pasta bolognese met paddenstoelen
Vegan pasta bolognese met paddenstoelen

Hoofdgerecht

Vegan pasta bolognese met paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

150 g linzenpasta
150 g paddenstoelenmix
60 g walnoten, fijngehakt
6 zongedroogde tomaatjes
5 trostomaten, in kleine blokjes
Klein blikje tomatenpuree
2½ tl Italiaanse kruiden
Zout & peper
Optioneel: 2 knoflookteentjes, geperst

BEreidings wijze

  1. Zet een grote koekenpan op middellaag vuur. Was en snijd intussen de verse tomaten in kleine blokjes.
  2. Doe de gesneden tomaten in de hete koekenpan. Voeg ook het zout, de Italiaanse kruiden, geperste knoflook en zwarte peper toe. De tomaten transformeren door de hitte in een saus. Roer tussentijds en voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree toe. Roer nog eens. Zet het vuur lager terwijl de saus door pruttelt.
  3. Hak de walnoten fijn tot een gehakt-structuur.
  4. Bak de paddestoelen in enkele minuten gaar in een aparte koekenpan met zout en zwarte peper.
  5. Voeg de gehakte walnoten door de bolognese saus en roer.
  6. Serveer de linzenpasta met de pastasaus en de paddestoelen. Serveer de zongedroogde tomaatjes erbij – smaakt heerlijk met deze pasta.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Mitu's Meatless food