Hoofdgerecht
Vegan pasta bolognese met paddenstoelen
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g linzenpasta
- • 150 g paddenstoelenmix
- • 60 g walnoten, fijngehakt
- • 6 zongedroogde tomaatjes
- • 5 trostomaten, in kleine blokjes
- • Klein blikje tomatenpuree
- • 2½ tl Italiaanse kruiden
- • Zout & peper
- • Optioneel: 2 knoflookteentjes, geperst
BEreidings wijze
- Zet een grote koekenpan op middellaag vuur. Was en snijd intussen de verse tomaten in kleine blokjes.
- Doe de gesneden tomaten in de hete koekenpan. Voeg ook het zout, de Italiaanse kruiden, geperste knoflook en zwarte peper toe. De tomaten transformeren door de hitte in een saus. Roer tussentijds en voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree toe. Roer nog eens. Zet het vuur lager terwijl de saus door pruttelt.
- Hak de walnoten fijn tot een gehakt-structuur.
- Bak de paddestoelen in enkele minuten gaar in een aparte koekenpan met zout en zwarte peper.
- Voeg de gehakte walnoten door de bolognese saus en roer.
- Serveer de linzenpasta met de pastasaus en de paddestoelen. Serveer de zongedroogde tomaatjes erbij – smaakt heerlijk met deze pasta.
Boodschappen lijst
- Linzen mix fusilli
3,79 225 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,59 125 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bieslook
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Mitu's Meatless food
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!