Vegan aardbeien kwarktaart
Vegan aardbeien kwarktaart

Bakken

Vegan aardbeien kwarktaart

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

750 ml ongezoete sojayoghurt
200 g aardbeien
100 ml agavesiroop
90 g dadels
75 g havermeel
75 g havermout
4 g agar-agar
½ citroen, de rasp
Snufje zout
Optioneel: vegan pure en witte chocolade ter garnering
Ook nodig: taartbodem van 18 cm.

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem en de randen van de taartvorm met bakpapier.
  2. Doe de dadels samen met het meel in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de havermout, citroenrasp en zout toe. Voeg 100 ml water scheutje voor scheutje toe tot je een plakkerig geheel krijgt.
  3. Druk het beslag in de taartvorm en zet deze voor 15-18 minuten in de oven.
  4. Maak de keukenmachine schoon en voeg de sojayoghurt en aardbeien toe.. Pureer deze totdat je een smoothie hebt en voeg beetje bij beetje de agavesiroop toe tot de gewenste zoetheid.
  5. Pak een pan en doe er een scheutje water in samen met de agar agar. Roer goed door en zet op hoog vuur. Wanneer deze borrelt, voeg je de aardbeiensmoothie toe. Blijf goed roeren en breng het geheel aan de kook.
  6. Pak de taartbodem en schenk de warme smoothie op de taartbodem. Zet in de koelkast en laat zeker een uur of 3 (of een nacht) opstijven.
  7. Decoreer de taart met bijv. verse aardbeien en wat geraspte pure en/of witte chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit plantaardige kwarktaart recept is bedacht door Manon de Wit. Zij doet haar boodschappen in Ekoplaza Eindhoven en kookt graag mee met Ekoplaza! Geen havermeel in huis? Je kan ook zelf havermeel maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine.