Varkenshaas in bladerdeeg
Varkenshaas in bladerdeeg

Hoofdgerecht

Varkenshaas in bladerdeeg

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

VARKENSHAAS:
6 plakken parmaham
4 varkenshaasjes
4 plakken volkoren bladerdeeg, ontdooid
250 g paddenstoelenmix, fijngesneden
1 ei, losgeklopt
2 el truffelolie
2 el peterselie, gehakt
1 el kokosolie
Zout & peper
KRUIDEN-TRUFFELSAUS:
200 ml soja cuisine
200 ml bouillon
2 el sherry
Klein handje verse kruiden, kleingesneden
Truffelolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg bakpapier op een ovenschaaltje en verdeel er 2 plakken parmaham over.
  2. Snijd van de varkenshaas een mooie lap, dit doe je door in te snijden en als het ware te schillen. Bestrooi met peper en zout.
  3. Laat de parmaham op het ovenschaaltje in de oven in ± 20 minuten drogen. Haal uit de oven en laat op keukenpapier afkoelen.
  4. Meng de paddenstoelen met truffelolie en peterselie en bak deze even aan in de kokosolie.
  5. Schep het paddenstoelenmengsel 2 cm van de rand af op de varkenshaas en rol deze strak op. Rol er een plak parmaham om.
  6. Rol de varkenshaas in een plakje bladerdeeg (snijd de haas eventueel bij als hij te groot is), zet eventueel vast met een prikker. Bestrijk met het ei, leg met de naadkant naar beneden op bakpapier in de oven en bak in ± 25 minuten goudbruin.
  7. Klop voor de kruidensaus de soja cuisine en bouillon goed door elkaar. Roer de kruiden, sherry en olie erdoor en laat 5 minuten trekken. Klop met de staafmixer nog eens goed door.
  8. Kruimel de gedroogde parmaham fijn en strooi om de varkenshaas heen.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met Cromhout dubbel van De Leckere.