Tortilla's met jackfruit-barbarcoa
Tortilla's met jackfruit-barbarcoa

Lunch

Tortilla's met jackfruit-barbarcoa

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 wraps
1 avocado, in blokjes
4 el vegan zure room
2 el koriander
Zout en peper
BARBARCOA:
250 g jackfruit (pot of blik), uitgelekt en grof gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
2 el tomatenpuree
1 el zonnebloemolie
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad

BEreidings wijze

  1. Verhit in een bakpan op middelhoog vuur de zonnebloemolie en bak de knoflook en de helft van de gesnipperde rode ui glazig in ca. 2 minuten. Voeg gerookte paprikapoeder, tomatenpuree, komijnzaad, chilipoeder en jackfruit toe en bak ca. 2 minuten aan. Verdun de saus eventueel met een beetje water en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de barbarcoa en avocado over de wraps en bestrooi met koriander en de rest van de rode ui. Schep er wat vegan zure room op en rol op.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021