Tomatenrisotto met rucola, walnoten en edelgistvlokken
Tomatenrisotto met rucola, walnoten en edelgistvlokken

Hoofdgerecht

Tomatenrisotto met rucola, walnoten en edelgistvlokken

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 575 kcal / portie

Ingrediënten lijst

ui 1, gesnipperd
olie 1 el
risottorijst 300 g
water 500 ml
tomatensap 400 ml
rucola 75 g, fijngehakt
edelgistvlokken 60 g (Mattisson)
trostomaten (mag ook cherrytros zijn) 250 g, in partjes
rode paprika 1, in kleine stukjes
walnoten 100 g, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui in de olie. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten mee. Voeg, in kleine scheuten, al roerend afwisselend water en tomatensap toe en laat zo, in ca. 30 minuten, de risotto gaar worden en al het vocht opnemen. Giet er pas een nieuwe scheut vocht bij als de vorige is opgenomen.
  2. Haal de pan van het vuur en schep de gehakte rucola, edelgistvlokken (bewaar wat voor garnering) trostomaten en rode paprika toe. Top met walnoten en de rest van de edelgistvlokken.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer