Tomaten-sinaasappelsoep
Tomaten-sinaasappelsoep

Soep

Tomaten-sinaasappelsoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
10 trostomaten, gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet
2 sinaasappels, geraspt en uitgeperst
2 uien, geschild en in grove stukken
4 el volle kwark
4 takjes verse tijm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de tomaten, ui, knoflook en tijm op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven.
  3. Doe de inhoud van de bakplaat inclusief alle vrijgekomen sappen in een kookpan en vul aan met de sinaasappelsap en groentebouillon. Breng alles aan de kook en laat 1 minuut koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en serveer met de Griekse yoghurt, sinaasappelrasp en nog wat verse tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Ekoplaza campagne 2021.