Thaise pompoencurry
Thaise pompoencurry

Hoofdgerecht

Thaise pompoencurry

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 g pompoenblokjes
200 ml kokosmelk
120 g zilvervliesrijst
100 ml groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 rode ui
Handje koriander, grof gesneden
2 el rode currypasta
2 el plantaardige olie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) even aan. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak deze 3-4 minuten.
  2. Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur 20-25 minuten sudderen. Roer af en toe tot de pompoen zacht is.
  3. Roer de koriander erdoor en serveer met zilvervliesrijst.

Boodschappen lijst