Tabouleh met gehaktballetjes
Tabouleh met gehaktballetjes

Hoofdgerecht

Tabouleh met gehaktballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

TABOULEH:
50 g bulghur
3 grote tomaten, in kleine blokjes (zonder zaad en vocht)
2 grote citroenen, sap & rasp
2 bosuitjes, in ringetjes
1 flinke bos peterselie, de blaadjes fijngehakt
Flinke scheut olijfolie
Zout & peper
GEHAKTBALLETJES:
400 g gehakt naar keuze
1 el paneermeel
1 el ketchup
1 tl sambal
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Bereid de bulghur met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak intussen de gehaktballetjes: meng alle ingrediënten door elkaar en maak er kleine balletjes van. Bak ze bruin en gaar in een beetje olie.
  3. Hussel de gare bulghur, de peterselie, de
  4. blokjes tomaat en de bosuitjes door elkaar.
  5. Meng het sap en rasp van de citroenen en de olijfolie erdoor. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Serveer de tabouleh met de gehaktballetjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Wijntip! Bij dit gerecht zoeken we een fijne frisse rode wijn, met voldoende fruit, lengte, body, en vooral niet te krachtig. Deze Fiesta is echt een feestje uit het warme Navarra gemaakt van het lokale tempranillo de perfecte combinatie met deze bulghur.