Hoofdgerecht
Sushi met mango, komkommer en kiemen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 324 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g sushirijst
- • 2 el sushi-azijn
- • 4 norivellen
- • 1 mango, in reepjes
- • ½ komkommer, in reepjes
- • 100 g gerookte kipfilet, in dunne reepjes (of gerookte tofu)
- • klein handje radijskiemen (Cook)
- • ca. 1 tl roze peperkorrels
- • sushimatje
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng, als de rijst klaar is, de sushi-azijn erdoor en laat vervolgens volledig afkoelen.
- Leg een norivel op het sushimatje en leg hierop een bolletje rijst. Verdeel dit met natte vingertoppen over de nori maar laat 2 cm aan de bovenzijde van de lange kant vrij.
- Leg op de rijst wat gerookte kipfilet (of tofurepen), mango, komkommer en kiemen. Bestrooi met roze peper. Rol de sushi strak op. Maak zo nog 3 sushirollen.
- Laat de sushirollen goed koud worden in de koeling. Snijd de rollen voor het serveren met een vochtig, scherp mes, in stukken
Boodschappen lijst
- Gerookte kipreepjes
6,80 145 Gram
- Roze peper
5,39 20 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
5,19 250 ml
removeadd product to cart - Sushirijst
3,79 400 Gram
removeadd product to cart - Mango
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Komkommer
1,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Grauburgunder De Grauburgunder van Vom berg is een wijn waarmee je vele kanten op kan. De wijn heeft niet veel zuren, een licht zoetje en voldoende body en past hierdoor lekker bij de sushi!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!