Strudel gevuld met kip en cranberry's
Strudel gevuld met kip en cranberry's

Hoofdgerecht

Strudel gevuld met kip en cranberry's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g kipfilet, in plakjes
150 g shiitake, schoongemaakt en in plakjes
75 g verse cranberries
75 g roomkaas kruiden
1 rol vers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
1 ui, gesnipperd
2 el olie
1 tl zwarte komijnzaad (nigella)

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui glazig.
  2. Voeg de gesneden kip toe en bak bruin.
  3. Voeg de shiitake en de tijm toe en bak 5 minuten mee. Haal van het vuur.
  4. Voeg de cranberries en de roomkaas toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Rol het bladerdeeg uit en leg de vulling in het midden. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk dat randen goed dicht.
  7. Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei en bestrooi met de nigellazaadjes.
  8. Bak de strudel 25 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest