Steak tartaar met piccalilly-granita
Steak tartaar met piccalilly-granita

Voorgerecht

Steak tartaar met piccalilly-granita

  • Voorgerecht
  • 6 personen
  • 125 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g runderbavette
1 sjalot, gesnipperd
5 à 8 druppels hot sauce
4½ el piccalilly
3 el olijfolie
1½ el tomatenketchup
1½ el peterselie
2 tl mayonaise
1½ tl fijne mosterd
Handje BroccoCress (kiemen)
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng de piccalilly met 75 ml water in een bakje. Plaats het bakje ca. 2 uur in de vriezer en meng/schraap elk half uur met een vork door tot je granita hebt.
  2. Snijd de bavette in heel kleine blokjes en meng de sjalot, peterselie, mosterd, olijfolie, tomatenketchup, mayonaise en hete saus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer in cocktailglaasjes of maak er met behulp van een ring 6 tartaartjes van. Garneer met piccalillygranita en BroccoCress.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.