Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Bak ze even op in de koekenpan met wat bakvet, zout en knoflook. Houd een deksel op de pan, zodat de spruitjes een tikkeltje stomen en ze alvast wat zachter worden.
Bekleed intussen je bakvorm met bladerdeeg of een glutenvrij cassavedeeg. Vul hem met kaas en ham/spek. Zelf zou ik er ook nog een handje cashewnoten en/of amandelen overheen gooien of iets anders avontuurlijks.
Kluts een stuk of vier eieren met een plensje zelfgekozen zuivel of zuivelvervanger (zeg een eetlepel of drie) en een flinke snuf zout en kruiden. Giet dit in de bakvorm.
Knikker de spruitjes erin en verdeel die over de bodem. Echte lekkerbekken strooien er nog wat blauwschimmelkaas over (let op: mega hoog in histamine!) of mozzarella als alternatief.
Zet het geheel in de oven en bak het op een hoge (niet de allerhoogste) stand in ongeveer 40 minuten gaar (als je het heen en weer beweegt en het niet meer ‘blubbert’ in het midden is het klaar).
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Bak ze even op in de koekenpan met wat bakvet, zout en knoflook. Houd een deksel op de pan, zodat de spruitjes een tikkeltje stomen en ze alvast wat zachter worden.
Bekleed intussen je bakvorm met bladerdeeg of een glutenvrij cassavedeeg. Vul hem met kaas en ham/spek. Zelf zou ik er ook nog een handje cashewnoten en/of amandelen overheen gooien of iets anders avontuurlijks.
Kluts een stuk of vier eieren met een plensje zelfgekozen zuivel of zuivelvervanger (zeg een eetlepel of drie) en een flinke snuf zout en kruiden. Giet dit in de bakvorm.
Knikker de spruitjes erin en verdeel die over de bodem. Echte lekkerbekken strooien er nog wat blauwschimmelkaas over (let op: mega hoog in histamine!) of mozzarella als alternatief.
Zet het geheel in de oven en bak het op een hoge (niet de allerhoogste) stand in ongeveer 40 minuten gaar (als je het heen en weer beweegt en het niet meer ‘blubbert’ in het midden is het klaar).