Spruitentaart
Spruitentaart

Hoofdgerecht

Spruitentaart

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g spruitjes
100 g mozzarella
90 g spek
4 grote eieren
2 teentjes knoflook
1 rol bladerdeeg
Handje cashewnoten
3 el slagroom of haverroom
2 tl Provençaalse kruiden
Zout & peper
Scheutje olie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Bak ze even op in de koekenpan in wat olie. Voeg na een paar minuutjes de knoflook en wat zout toe. Houd een deksel op de pan, zodat de spruitjes stomen en ze alvast wat zachter worden.
  3. Bekleed intussen je bakvorm met bladerdeeg. Vul de bakvorm met kaas en spek. Gooi er een handje cashewnoten overheen.
  4. Kluts de eieren met de room, flinke snuf zout en de Provençaalse kruiden. Top af met de mozzarella.
  5. Zet de bakvorm in de oven en bak het in ongeveer 40 minuten gaar.

Boodschappen lijst