Spruiten met aardappels en spekjes
Spruiten met aardappels en spekjes

Hoofdgerecht

Spruiten met aardappels en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g spruitjes
400 g krielaardappeltjes, geschild en gehalveerd
200 g gerookte spekblokjes
2 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Zet de krieltjes op in koud water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook (beet)gaar in circa 8 minuten. Laat uitdampen in een vergiet.
  2. Maak de spruitjes ondertussen schoon en halveer ze.
  3. Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de spekjes circa 1 minuut uit.
  4. Roer de krieltjes erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend rondom goudbruin.
  5. Voeg de spruitjes toe en bak alles nog circa 10 minuten tot de spruitjes n.t lekker mals zijn. Schep regelmatig om.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter