Spliterwtenpasta met groene kool, worst en rode peper
Spliterwtenpasta met groene kool, worst en rode peper

Hoofdgerecht

Spliterwtenpasta met groene kool, worst en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 965 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g verse worst
500 g spliterwtenpasta
200 ml soja cuisine
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, zaadlijsten eruit en in fijne reepjes
1 groene kool, stronk en dikke nerven eruit, in fijne reepjes
Flinke handvol geraspte pecorino romano
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Haal de verse worst uit het velletje en bak rul.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: dit duurt slechts 4 minuten.
  3. Bak intussen in een andere pan de knoflook en de pepers even aan en voeg reepjes groene kool toe. Roerbak kort een doe bij de worst. Kruiden eventueel met zout en peper.
  4. Meng de afgestoten pasta door de koolmix en roer de sojaroom erdoor. Bestrooi met pecorino.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter. Wijntip! Een stevige maar toch vriendelijke Zuid-Afrikaanse rode wijn. De wijn is licht kruidig en heeft rijp overdadig fruit waardoor hij perfect combineert met de rode pepers.