Spliterwtenpasta met doperwten, munt en grapefruit
Spliterwtenpasta met doperwten, munt en grapefruit

Hoofdgerecht

Spliterwtenpasta met doperwten, munt en grapefruit

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g spliterwtenpasta
200 g doperwten (diepvries), ontdooid
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode grapefruit, partjes uit de vliezen gesneden en sap opgevangen
Handje geraspte oude kaas
Klein handje muntblaadjes, in fijne reepjes
5 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af, laat uitlekken en zet gelijk de lege pan terug op het vuur. Giet de olijfolie erin en bak de knoflook kort.
  3. Doe de pasta en de doperwten erbij en breng op smaak met zout en peper en het grapefruitsap. Meng er voorzichtig de partjes grapefruit door en de reepjes munt.
  4. Rasp er wat oude kaas over en garneer met muntblaadjes.

Boodschappen lijst