Spinazietaart
Spinazietaart

Bakken

Spinazietaart

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 pak spinazie à la crème
100 g geschaafde amandelen
100 g geraspte kaas
4 eieren, losgeklopt
Olie om in te vetten
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Verwarm de spinazie 5 minuten in een pan op matig vuur.
  3. Bekleed ondertussen een ingevette springvorm van 26 cm met het bladerdeeg; druk de randen goed aan. Prik met een vork en gaatjes in de bodem en bestrooi licht met bloem (zo blijft de bodem stevig).
  4. Meng de losgeklopte eieren, de spinazie a la crème, de helft van de amandelen en de helft van de kaas door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak.
  5. Vul de vorm met spinaziemengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en de amandelen.
  6. Bak de taart 10minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 150℃. Bak de taart in nog eens ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst