Soep
Spinazie-kokossoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml groentebouillon
- • 500 gr spinazie, gewassen
- • 400 ml kokosmelk
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 1 limoen, het sap
- • Handje sesamzaad
- • Kokosolie om in te bakken
- • Optioneel: 1 rode peper, fijngehakt
BEreidings wijze
- Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje kokosolie in een soeppan.
- Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook kort door.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Giet de kokosmelk en het limoensap erbij en verwarm de soep nogmaals maar laat niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met sesamzaad en eventueel chilipeper.
Boodschappen lijst
- Geurloze kokosolie
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,99 400 Ml
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!