Spaghetti primavera
Spaghetti primavera

Hoofdgerecht

Spaghetti primavera

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 449 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g (volkoren) spaghetti
Flinke handvol lentegroenten, bijvoorbeeld groene asperges en courgette in stukken gesneden
Handjevol edelgistvlokken
50 ml haverdrink
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 teen knoflook, fijngehakt
Scheutje olijfolie

BEreidings wijze

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Mix intussen met een vork het grootste deel van de edelgistvlokken met de haverdrink en wat zout en peper.
  3. Verwarm een grote, diepe koekenpan met een scheutje olie. Bak hierin de groenten (behalve de doperwten) goudbruin. Voeg de knoflook in de laatste minuut toe, zodat ie niet verbrandt.
  4. Giet de pasta af maar bewaar een beker van het kookwater.
  5. Voeg de pasta en de doperwten toe aan de pan met de groenten en roer de edelgistvlokkenmix er stevig door. Voeg een flinke hoeveelheid zwarte peper en eventueel een scheutje van het kookwater toe en roer nogmaals goed.
  6. Serveer meteen, bestrooid met tijm en de rest van de edelgistvlokken.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021