Soep van geroosterde tomaten
Soep van geroosterde tomaten

Soep

Soep van geroosterde tomaten

  • Soep
  • 4 personen
  • 119 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg trostomaten
1 l kruidenbouillon
3 tenen knoflook, gehakt
3 el plantaardige variatie op yoghurt soja
2 el olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
1 tl (gerookte) paprikapoeder
Verse basilicum

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de trostomaten in vieren, leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de kruiden. Laat ongeveer 25 minuten in de oven bakken.
  3. Verhit nog wat olie in een soeppan. Fruit daarin de gehakte knoflook met het paprikapoeder op laag vuur.
  4. Voeg de tomaten toe, met het vocht dat tijdens het bakken in de oven uit de tomaatjes is gelopen. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat een kwartiertje pruttelen.
  5. Pureer de soep, proef of er nog zout of peper nodig is.
  6. Scheur de basilicum in kleine stukjes. Schep de soep in kommen, doe in elke kom een lepel sojayoghurt. Strooi er wat basilicum overheen.

Boodschappen lijst