Scrambled tofu-wrap
Scrambled tofu-wrap

Lunch

Scrambled tofu-wrap

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g tofu, verkruimeld
2 extra vezel tortillawraps
1 kleine ui
2 el hummus of vegan mayonaise
1 el edelgistvlokken
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma
2 tl olijfolie
Garnering: babyspinazie, cherrytomaatjes en fijngesneden rode kool

BEreidings wijze

  1. Bak de ui in de pan met de olie. Voeg geelwortel en komijn toe en verwarm gedurende 30-60 seconden (tot aromatisch). Voeg de tofu toe. Meng totdat de tofu warm is en volledig bedekt met de specerijen. Breng op smaak met de edelgistvlokken.
  2. Bestrijk de tortilla’s of het stokbrood met hummus of veganistische mayo. Schep de warme scrambled tofu erop. Garneer met babyspinazie, rodekool en cherrytomaatjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht kun je ook met ei maken. Vervang de tofu dan door 3 geklopte eieren en roer door het ui-specerijenmengsel tot het ei gestold is. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021