Salade van venkel, tijgergarnalen en sinaasappel
Salade van venkel, tijgergarnalen en sinaasappel

Salade

Salade van venkel, tijgergarnalen en sinaasappel

  • Salade
  • 4 personen
  • 584 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 sjalot, fijngesnipperd
50 ml appelazijn
150 ml olijfolie
Gemalen peper en zout
1 venkelknol, geschild met een dunschiller en in reepjes gesneden (beetje groen achterhouden)
1 sinaasappel, dik afgeschild met scherp mes
1 appel
100 g walnoten, grof gehakt
100 g tijgergarnalen
Plukje tuinkers

BEreidings wijze

  1. Maak een vinaigrette van de sjalot met de appelazijn en de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  2. Blancheer de reepjes venkel kort in kokend water. Spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken en dep daarna droog.
  3. Snijd wat sinaasappelpartjes uit het vlies voor in de salade en knijp de rest van de sinaasappel uit. Voeg het sap toe aan de vinaigrette.
  4. Schil de appel. Snijd appelblokjes van 1x1 cm en vermeng ze met de vinaigrette.
  5. Hussel de venkelreepjes, sinaasappelpartjes en walnoot door elkaar en breng op smaak met de vinaigrette met appelblokjes.
  6. Verdeel de salade over vier borden en leg op ieder bord een paar tijgergarnalen, een beetje tuinkers en eventueel wat venkelgroen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Je kunt de venkel ook rauw door de salade mengen!