Salade van smaakbietjes, linzen en geitenkaas
Salade van smaakbietjes, linzen en geitenkaas

Salade

Salade van smaakbietjes, linzen en geitenkaas

  • Salade
  • 4 personen
  • 570 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g linzen, afgespoeld en uitgelekt
150 g zachte geitenkaas
50 g walnoten
1 pak bietjes balsamico, in stukjes
1 zak rucola
1 bakje platte peterselie, fijngesneden

BEreidings wijze

  1. Meng de bietjes met de linzen op een groot bord of platte schaal.
  2. Hussel voorzichtig de peterselie en de rucola erdoor. Verkruimel de geitenkaas erover en breek de walnoten boven de salade in stukjes.
  3. Bak de paddenstoelen in een scheutje olijfolie, voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.
  4. Bak in een andere pan de biefstukjes ca. 3 minuten aan iedere kant of tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten. Snijd daarna in plakjes.
  5. Leg de rösti op de borden, plaats de schorseneren uit de oven erbovenop en giet er eventueel een beetje room bij. Leg hierop de plakjes biefstuk. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi alles met peterselie. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Lichte gele kleur, aroma's van rijp tropisch fruit en citrusvruchten. Frisse smaak, verfijnde frisheid en een lange afdronk. De frisheid in de wijn combineert mooi met de zachte geitenkaas.