Salade met zeewiersnippers en avocado
Salade met zeewiersnippers en avocado

Salade

Salade met zeewiersnippers en avocado

  • Salade
  • 4 personen
  • 308 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SALADE:
1 zak veldsla
3 geroosterde zeewiervellen, in snippers
2 avocado's, in stukjes en met citroensap besprenkeld
1 komkommer, in blokjes
1 el sesamzaadjes, geroosterd
KARNEMELKDRESSING:
200 ml karnemelk
3 el mayonaise
2 el gehakte verse groene kruiden
2 teentjes knoflook, geperst
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar door ze te schudden in een lege (jam)pot. Breng op smaak met zout en peper. In de koelkast is de dressing 4 dagen houdbaar.
  2. Verdeel de veldsla over vier borden en maak aan met een beetje van de dressing. Verdeel de snippers zeewier, de blokjes avocado en komkommer erover. Drizzle er nog wat dressing over en bestrooi met het sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer