Salade
Salade met gierst en grie
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 200 g gierst
- • 200 g grie
- • 75 g veldsla
- • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- • 1 rode paprika, in reepjes
- • 1 bosui, in ringejtes
- • Handje pijnboompitten, evt. kort geroosterd
- • Klein handje basilicum
- • VINAIGRETTE:
- • 6 el olijfolie
- • 2 el azijn naar keuze
- • 1 tl mosterd
- • Honing naar smaak
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Klop alle dressing-ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout en honing. Zet opzij.
- Kook de gierst zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
- Meng 1 eetlepel van de vinaigrette door de gierst en maak de veldsla aan met de rest.
- Verdeel de sla over de borden en schep de gierst in het midden. Garneer met paprika, tomaat, feta en bestrooi met pijnboompitten, basilicum en bosui.
Boodschappen lijst
- Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Sauvignon blanc
5,99 750 Ml
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Puntpaprika
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Gierst
3,19 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Mariquita blanco. Klassieke combinatie in een nieuw jasje. Sauvignon Blanc doet het goed met geitenkaas. Doordat grie minder sterk van smaak is, wordt de sauvignon ook getemperd. Perfect duo.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!