Salade met gierst en grie
Salade met gierst en grie

Salade

Salade met gierst en grie

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

SALADE:
200 g gierst
200 g grie
75 g veldsla
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 bosui, in ringejtes
Handje pijnboompitten, evt. kort geroosterd
Klein handje basilicum
VINAIGRETTE:
6 el olijfolie
2 el azijn naar keuze
1 tl mosterd
Honing naar smaak
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Klop alle dressing-ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout en honing. Zet opzij.
  2. Kook de gierst zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
  3. Meng 1 eetlepel van de vinaigrette door de gierst en maak de veldsla aan met de rest.
  4. Verdeel de sla over de borden en schep de gierst in het midden. Garneer met paprika, tomaat, feta en bestrooi met pijnboompitten, basilicum en bosui.

Boodschappen lijst

  • product
    Basilicum

    2,59 70 Gram

    Uit assortiment

  • product
    Sauvignon blanc

    5,99 750 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    4,79 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Puntpaprika

    2,99 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Trostomaten

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Veldsla

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gierst

    3,19 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Wijntip! Mariquita blanco. Klassieke combinatie in een nieuw jasje. Sauvignon Blanc doet het goed met geitenkaas. Doordat grie minder sterk van smaak is, wordt de sauvignon ook getemperd. Perfect duo.