Salade
Salade caprese met groene asperges en basilicumgremolata
- • Salade
- • 4 personen
- • 169 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 250 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 1 bol mozzarella, in kleine stukjes
- • 1 teen knoflook
- • ½ citroen, de rasp + 2 tl sap
- • Grote handvol basilicumblaadjes
- • 4 takjes peterselie
- • 2 el olijfolie
- • Versgemalen peper
BEreidings wijze
- Grill de asperges kort in een hete grillpan. Laat afkoelen.
- Blend voor de basilicumgremolata - in de kleine kom van keukenmachine - de olijfolie met de knoflook, het citroensap en de rasp, en maal tot de knoflook fijn is. Voeg de basilicum klein is, maar niet glad. Het mengsel moet nog textuur hebben.
- Verdeel de asperges over 4 borden, leg de tomaatjes en de stukjes mozzarella erbij en besprenkel met de basilicumgremolata.
- Bestrooi gul met versgemalen peper.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!