Rozemarijn-appeltaart met blauwe bessen
Rozemarijn-appeltaart met blauwe bessen

Bakken

Rozemarijn-appeltaart met blauwe bessen

  • Bakken
  • 8 personen
  • 282 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DEEG:
170 g boekweitmeel
100 g zachte boter + extra voor invetten
1 ei
1 tl poedersuiker
VULLING:
4 à 5 geschilde appels, in partjes en besprenkeld met citroensap
1 eierdooier
50 g amandelmeel
50 g zachte boter
50 g poedersuiker + extra ter garnering
1 schaaltje blauwe bessen
1 el rozemarijn + extra ter garnering
Bruine suiker ter garnering
Ook nodig: springvorm van 20 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Kneed voor het deeg alle ingrediënten met 1 à 2 theel. koud water tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm. Leg in de vorm, druk aan en zet ca. 20 minuten in de diepvries.
  3. Roer intussen voor de vulling de boter met de poedersuiker tot een crèmig beslag. Roer er het amandelmeel en de eidooier door.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Haal de taartvorm uit de vriezer. Schep de amandelboter-mix erin en leg de appelpartjes erbovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijnnaaldjes en bruine suiker.
  6. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 130°C en bak de taart nog ca. 15 minuten.
  7. Neem de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooi met blauwe bessen, rozemarijnnaaldjes en poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

Voor ca. 10 stukken Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.