Soep
Romige eikenbladsla-mosterdsoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 320 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml kookroom
- • 2 groentebouillonblokjes
- • 2 kroppen eikenbladsla, gewassen en grof gesneden
- • 2 sneetjes witbrood, in blokjes
- • 1 teen knoflook, fijn geraspt
- • 3 el grove mosterd
- • 2 el olijfolie
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
- In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
- Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
- Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.
Boodschappen lijst
- Maisbrood kaas-pompoenpit
3,89 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,29 200 ML
removeadd product to cart - Zeezout grof
1,39 1 kg
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper molen
7,99 50 Gram
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!