Romige eikenbladsla-mosterdsoep
Romige eikenbladsla-mosterdsoep

Soep

Romige eikenbladsla-mosterdsoep

  • Soep
  • 4 personen
  • 320 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kookroom
2 groentebouillonblokjes
2 kroppen eikenbladsla, gewassen en grof gesneden
2 sneetjes witbrood, in blokjes
1 teen knoflook, fijn geraspt
3 el grove mosterd
2 el olijfolie
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
  3. In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
  4. Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
  5. Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.