Rodekool-kimchi
Rodekool-kimchi

Lunch

Rodekool-kimchi

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
1 rode ui, in halve ringen
½ rodekool, in smalle reepjes
50 g verse gember
Snuf zeezout
Optioneel: restjes van stevige groenten, bijv. wortel of courgette, in smalle reepjes

BEreidings wijze

  1. Weeg alle ingrediënten samen af. Weeg per 100 gram groenten 1½ gram zeezout af (dus zout moet 1½ procent van het totaalgewicht zijn).
  2. Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en voeg het zout toe. Kneed alles ca. 10 minuten stevig door; de groenten moeten gekneusd worden en door het zout hun vocht loslaten. Uiteindelijk ontstaat er zoveel vocht dat de groenten net onderstaan.
  3. Doe de groenten met het vocht in een schone weckpot. Verzwaar de kimchi eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje zodat alles goed onder blijft staan.
  4. Sluit de weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen. Na ca. 4-5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en is de kimchi licht zuur en knapperig.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode kool

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode uien

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 15 min + 4 à 5 dagen fermenteertijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente