Hoofdgerecht
Risotto van haver met tuinboontjes en feta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g bleekselderij
- • 250 g haver (hele korrel)
- • 250 g verse tuinbonen, dubbel gedopt
- • 180 g schapenfeta
- • 100 ml sojaroom
- • 2 flinke uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 handjes verse selderij, fijngehakt
- • 1 flinke hand verse tuinkruiden
- • 1½ el bouillonpoeder
- • 1 el roomboter
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit de uien met de knoflook in de roomboter tot de ui glazig is maar niet bruin (± 5 minuten). Schep de bleekselderij erbij en fruit kort mee.
- Voeg 500 ml water, bouillonpoeder en de haverkorrels toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30-35 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de tuinboontjes en de sojaroom erdoor en sudder nog eens ca. 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en en meng de selderij en de tuinkruiden door de risotto. Laat 10 minuten staan met deksel op de pan.
- Bestrooi vlak voor het serveren met schapenfeta en voeg eventueel nog wat peper en zeezout toe.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder gistvrij
2,79 150 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Haver
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!