Risotto van haver met tuinboontjes en feta
Risotto van haver met tuinboontjes en feta

Hoofdgerecht

Risotto van haver met tuinboontjes en feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g bleekselderij
250 g haver (hele korrel)
250 g verse tuinbonen, dubbel gedopt
180 g schapenfeta
100 ml sojaroom
2 flinke uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 handjes verse selderij, fijngehakt
1 flinke hand verse tuinkruiden
1½ el bouillonpoeder
1 el roomboter
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de uien met de knoflook in de roomboter tot de ui glazig is maar niet bruin (± 5 minuten). Schep de bleekselderij erbij en fruit kort mee.
  2. Voeg 500 ml water, bouillonpoeder en de haverkorrels toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30-35 minuten zachtjes sudderen.
  3. Roer de tuinboontjes en de sojaroom erdoor en sudder nog eens ca. 5 minuten.
  4. Haal de pan van het vuur en en meng de selderij en de tuinkruiden door de risotto. Laat 10 minuten staan met deksel op de pan.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met schapenfeta en voeg eventueel nog wat peper en zeezout toe.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer