Risoni met paddenstoelen en pompoen
Risoni met paddenstoelen en pompoen

Hoofdgerecht

Risoni met paddenstoelen en pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g gemengde paddenstoelen
300 g risoni (orzo)
70 ml kookroom of vegan alternatief
1 oranje pompoen (hokkado), ongeschild en pitjes eruit, in partjes van ca. 2 cm dikte
1 sinaasappel, de rasp
4 el olijfolie
3 el kruidenroomkaas of vegan alternatief
2 el rozemarijn, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de pompoenpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er 2 eetlepels van de olijfolie, de rozemarijn, zout en peper door. Rooster in ca. 15 à 20 minuten gaar.
  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een bakpan, voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur voor ca. 10 minuten.
  4. Kook tevens de risoni beetgaar zoals op de verpakking staat vermeld en giet af. Doe terug in een pan, samen met de roomkaas en kookroom, en verhit langzaam totdat de roomkaas en kookroom zijn opgenomen. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en de sinaasappelrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep op 4 borden en verdeel de geroosterde pompoenpartjes erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021