Raw brownie met avocado-topping
Raw brownie met avocado-topping

Bakken

Raw brownie met avocado-topping

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

400 g Medjoul dadels, ontpit
150 g hazelnoten
100 g walnoten
65 g raw cacao poeder
50 g pecannoten
1 vanillestokje
2 el raw cacao nibs
¼ tl zeezout
Optioneel: 1-2 tl spirulina poeder
CHOCOLADE-AVOCADO TOPPING:
10 Medjoul dadels, ontpit en fijngesneden
2 avocado's
6 el raw cacao poeder
2 el extra vierge kokosolie
Snuf zeezout

BEreidings wijze

  1. Doe de walnoten en hazelnoten in een keukenmachine (met S mes) en maal tot een grof ‘meel’.
  2. Voeg de (ontpitte) medjoul dadels, raw cacao poeder, merg uit de vanilleboon, zeezout & spirulina (mits je dit gebruikt) toe en meng tot een kleverig, samenhangend deeg dat gemakkelijk aan elkaar blijft plakken.
  3. Hak de pecannoten in stukjes en roer deze, samen met de cacao nibs door het brownie ‘beslag’ en druk het mengsel goed aan in een met bakpapier beklede brownie-vorm. Zet de brownievorm even in de vriezer om op te stijven.
  4. Ga nu verder met de topping: doe alle ingrediënten (behalve de garnering) in een keukenmachine (met S-mes) en laat dit draaien totdat er een egaal & romig mengsel is ontstaan. Vind je de topping niet zoet genoeg? Voeg dan nog een paar extra dadels of wat ahornsiroop toe.
  5. Bestrijk de brownie met de avocado-topping, bestrooi met garnering naar keuze en snijd de brownie in stukjes. Bewaar de brownie (inclusief topping) goed afgesloten maximaal 2 dagen in de koelkast of vries ze in (ze zijn dan langer houdbaar). Zonder topping is de brownie zeker 4 weken houdbaar in de koelkast en nog langer in de vriezer.
  6. Tip: spirulina heeft invloed op de kleur en smaak van de brownie; wees er dus voorzichtig mee.

Boodschappen lijst