Raapstelenstamppot met zoete aardappel
Raapstelenstamppot met zoete aardappel

Hoofdgerecht

Raapstelenstamppot met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 593 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
500 g raapstelen
250 g kastanjechampignons
100 ml rijstdrink
50 g hazelnoten + extra voor erover, grof gehakt
1 ui, kleingesneden
1 teentje knoflook, kleingesneden
3 el olijfolie + extra om in te bakken
Handje peterselie, kleingesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de zoete aardappelen gaar en giet af. Breng de rijstdronk aan de kook met 3 eetlepels olie en giet bij de zoete aardappelen. Stamp er een mooi puree van en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak, terwijl de zoete aardappels koken, de champignons in een droge koekenpan tot het vocht is verdampt. Giet er een lepel olie bij een bak snel bruin. Voeg de knoflook en ui toe en bak alles nog ca. 1 minuut.
  3. Roer de raapstelen, champignons, noten en het grootste deel van de peterselie door de zoete aardappelpuree en warm nog even goed door. Bestrooi met extra hazelnoten en peterselie.

Boodschappen lijst