Raapstelenstamppot met gedroogde tomaten
Raapstelenstamppot met gedroogde tomaten

Hoofdgerecht

Raapstelenstamppot met gedroogde tomaten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
500 g raapstelen
200 ml warme melk
1 potje gedroogde tomaten, op olie
5 el pijnboompitjes
3 el mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen in ca. 25 minuten gaar, giet af en stamp fijn met een pureestamper.
  2. Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes (olie bewaren) en was en snijd de raapstelen. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
  3. Meng de melk, mosterd, de gedroogde tomaten en paar eetlepels van de olie van de gedroogde tomaten door de puree. Roer de gesneden raapstelen en de geroosterde pijnboompitjes erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Wijntip: Stellar Firefly Chenin Sauvignon Blanc