Dessert
Pruimentaartjes met romige yoghurtvulling
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • BODEMS:
- • 90 g bloem
- • 60 g zachte boter
- • 30 g suiker
- • 1 ei
- • 4 kleine vlaaivormpjes, ingevet
- • VULLING:
- • 4 grote pruimen
- • 6 el volle yoghurt
- • 4 el ahornsiroop
- • 3 el slagroom, geslagen
- • 2 el suiker
BEreidings wijze
- Klop de boter met de suiker luchtig. Klop het ei erdoor en voeg de bloem toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Laat even opstijven in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bekleed er de vormpjes mee. Zet minimaal 10 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bak de bodems ± 15 minuten blind, verwijder de vulling en bak de taartjes daarna nog eens 15 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Laat ze helemaal koud worden voordat je ze gaat vullen.
- Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Leg de pruimen met de snijkant boven in een ingevette ovenschaal en druppel de ahornsiroop erover. Zet 10 minuten in de oven. De pruimen moeten hun vorm goed behouden.
- Meng de yoghurt, slagroom en suiker door elkaar. Vul de taartbodems met dit mengsel. Snijd de pruimen in plakjes en leg bovenop de vulling. Druppel het kookvocht erover.
Boodschappen lijst
- Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,19 200 ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!