Pruimentaartjes
Pruimentaartjes

Dessert

Pruimentaartjes

  • Dessert
  • 4 personen
  • 612 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 rol bladerdeeg (koelvers)
500 g pruimen, pitten eruit en in stukjes + 6 losse pruimen, gehalveerd en ontpit
500 g appels, geschild en in stukjes
1 limoen, het sap
2 el honing
4 kleine vlaaivormpjes, ingevet

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de jam: kook de stukjes pruim en appel met het limoensap in een pan op laag vuur zacht. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt.
  2. Roer de honing erdoor. Maak alles eventueel iets fijner met een staafmixer. Voeg naar smaak extra honing toe als de jam te zuur is.
  3. Verwarm de oven voor op 180℃. Bekleed de ingevette vormpjes met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
  4. Schep op iedere taartbodem 2 eetlepels van de jam en spreid gelijkmatig uit. Verdeel de pruimen over de taartjes, met de bolle kant naar boven.
  5. Bak de taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst