Prei-kerriekoekjes met linzenmeel
Prei-kerriekoekjes met linzenmeel

Bijgerecht

Prei-kerriekoekjes met linzenmeel

  • Bijgerecht
  • 8 personen
  • 99 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3 preien, gewassen en in smalle ringetjes
125 g linzenmeel
125 ml melk
2 eidooiers
½ groentebouillonblokje
3 el olie
½ el kerriepoeder
1 tl zout
½ tl bakpoeder

BEreidings wijze

  1. Roerbak de prei 5 minuten in 2 eetlepels olie. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het kerriepoeder toe en roer door.
  2. Meng het linzenmeel met het bakpoeder en zout. Roer de eidooiers door de melk en voeg dit toe aan het linzenmeel. Schep de gebakken prei erdoorheen.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Schep kleine hoeveelheden van het beslag in de pan en bak de koekjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Wijntip! Borgoletto Soave. Een knisperende wijn met citrusfruit en kruidige tonen. Een verfijnde afdronk met prettig bittertje, waardoor de wijn overeind blijft naast de kerriesmaak.