Soep
Pompoensoep met kokos en koriander
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg pompoen, in blokjes
- • 1 l kippen- of groentebouillon
- • 400 ml kokosmelk
- • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- • 1 prei, in ringen
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
- • 2 el vissaus
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl serehpoeder (citroengraspoeder)
- • Klein handje koriander, grof gesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan.
- Roer de prei, serehpoeder, peper en pompoen erdoor en bak nog een paar minuten mee.
- Giet de warme bouillon erover en laat ± 30 minuten trekken tot de pompoen gaar is.
- Maak fijn met de staafmixer en roer er kokosmelk en vissaus door. Breng de soep opnieuw aan de kook en schep de koriander vlak voor het serveren erdoor.
Boodschappen lijst
-  Oranje pompoen2,99 1 stuks removeadd product to cart
-  Groentebouillonblokjes2,19 8 stuks removeadd product to cart
-  Prei2,18 2 stuks removeadd product to cart
-  Witte knoflook1,99 100 Gram removeadd product to cart
-  Kokosmelk2,49 400 Ml removeadd product to cart
-  Milde olijfolie7,49 500 Ml removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2012.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






