Pompoen cornbread met jalapeñoboter
Pompoen cornbread met jalapeñoboter

Bijgerecht

Pompoen cornbread met jalapeñoboter

  • Bijgerecht
  • 6 personen
  • 516 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g pompoenblokjes, gekookt en gepureerd
300 g maisgries (polenta)
250 ml karnemelk
150 g tarwebloem
50 g gezouten boter, gesmolten
2 eieren
2 rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 el bakpoeder
1 tl baksoda
Zout & peper
JALAPEÑOBOTER:
150 g boter, op kamertemperatuur
25 g jalapeños (uit potje), grof gehakt + 2 el sap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde ovenschaal of springvorm van 30 cm in.
  2. Meng maisgries, tarwebloem, bakpoeder en baksoda door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe. Meng in een andere kom de boter, eieren, pompoenpuree, karnemelk en rode peper door elkaar. Roer het natte mengsel geleidelijk door het droge mengsel tot een homogene massa. Zorg ervoor dat je het deeg niet overwerkt. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak in 50-60 minuten gaar in de oven.
  3. Maak ondertussen de jalapeñoboter. Meng met een handmixer de boter met de gesneden jalapeños en het sap door elkaar tot een lichte, luchtige massa. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.